Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A furfangos Pista bácsi

 

                    A furfangos Pista bácsi         

Akkor, amikor Pista bácsi értesült arról, hogy mi történt egy bizonyos áruházban, ahol két elárusítót elbocsátottak azért, mert az anyanyelvükön beszéltek egymást között, betért a multiáruházak, egyikébe, ahol ez a nemkívánatos incidens lejátszódott.

Megragadott egy bevásárlókocsit, és mint a többi vásárolni szándékozó, dobálta az árut a terebélyes bevásárlókocsiba, nagyon ügyelve arra, hogy minél több apróság legyen benne. A kimért áruknál, a hentes- és tejtermékek pultjánál folytatta. Mindenfajta áruból hol tíz, hol csak öt dekát csomagoltatott be. Mindezt addig tette, amíg nagy rakomány nem tornyosodott a bevásárlókocsi rakterülete fölé. Az elképedt pénztáros hölgy nem győzte szedegetni az árut a mozgó gumiszalagról. Közben a nagy rakás áru nőtt a pénztárgép másik oldalán. Már lehetetlenné vált a helyzet, a háta mögött sorakozó vevők hangos zúgolódással, nem a legbarátságosabb megjegyzéseivel tarkítva. Valóságos árudugó keletkezett. A nem mindennapos jelenségre a vezetőség is felfigyelt. A kamerán keresztül mindent látó tagja már ott is termett, hogy orvosolja e gyalázatos helyzetet. Először is felszólította a kedves vevőt, hogy rakodjon a kocsiba és fizessen. De Pista bácsi kijelentette, hogy nem érti, mit mond, mert nincs előírva, hogy a vevő a vásárláskor köteles a hivatalos nyelvet használni. Előkerültek a nemzetközi nyelv alapjai: a kézzel-lábbal való magyarázkodás. Az eddig nyugtalan várakozók jól szórakozó publikummá váltak. A pénztárosnő éppúgy, mint Pista bácsi, mindkét nyelvet tökéletesen beszélte, de letagadta, hogy érti az ősi bennszülött nyelvet, mert egyből megértette, hogy mire megy ki a játék. Lehetséges, hogy a tisztelt vezetőnek is leesett a tantusz, amikor a kedves vevő kijelentette, hogy otthon felejtette a pénzét, és mert nincs, ki vele szót tudna érteni, inkább itt hagyja a felgyülemlett árut a pénztárpulton. Azzal sarkon fordult a vezető ámulatára, akit már az infarktus kerülgetett, és mint aki jól végezte dolgát, távozott.

Igen jól végezte a dolgát, megleckéztette a felfuvalkodott főnököt. Az eddig türelmetlenül sorakozó vevők hangos tapssal jutalmazták a furfangos eszű Pista bácsit.

 

Somorja, 2015. 12. 3.                                               

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.