Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hamis barátnő

                     A hamis barátnő.

                      Ma, amikor annyit hallunk hamis emberekről, akik néha nem kis összeget csalnak ki a jóhiszemű áldozatoktól, főleg idős emberektől, engedjék meg, hogy ebben a rövidke írásban felidézzek egy megtörtént esetet, amely nem falusi környezetben történt, hanem a fővárosban, s nem a periférián, hanem egy, az egész országot felügyelő központi hivatalban. És az egyén nem az életben megrokkant öregember volt.

Egy bizonyos irodában két középkorú hölgy dolgozott hivatalnoki beosztásban. Az évek folyamán puszibarátság alakult ki közöttük. Nem volt köztük semmi titok. Mindent tudtak egy másról, mint nagyon szeretett barátnőkhöz illik. Mint később kiderült, ez mind csak csaló látszat volt. A szerencsésebb hölgy házasságban élt. A másik, kit a teremtő nem áldott meg női szépséggel, mondjuk ki kereken, vénleány volt.

Szíve mindenkinek van. Ha szép, ha nem, vágyik egy kis szeretetre. Ezt a szegény pária nem titkolta legbizalmasabb barátnője előtt. Mit nem adna, milyen áldozatot tudna hozni egy kicsit is szerető férfiért! Ki ne sajnálna meg ilyen szegény teremtményt? Pláne a legközelebbi lény, a mindenről tudó barátnő, aki megígérte, hogy megismerteti valakivel, vagyis szerez neki egy férfit, hiszen bőven futkosnak a világban, van belőlük elég.

Egy szép napon a drága barátnő ragyogó arccal jelent meg a munkában, bejelentve, hogy talált egy pasit, mint ő mondta. Már itt van nála a fényképe. Mindjárt félrevonultak, és megmutatta a fess férfi fényképét. Ha barátnője akarja, felveheti vele a kapcsolatok őrajta keresztül. Sajnos, személyesen még nem, mert pillanatnyilag gyógykezelésen van. A férfinak állítólag megmutatta kedves barátnője fényképét, és ez érdeklődést váltott ki nála. Ha akarja, levelezés útján felvehetik a kapcsolatot. A barátnő természetesen akarta. A hetedik mennyországban érezte magát a boldogságtól. És a szerelmes levelezés eleinte lassan, de egyre nagyobb tempóval beindult. A férfi komoly anyagi gondokkal küzdött. Nehogy azt higgyük, hogy levelező partnernőjétől kért volna támogatást, ez tőle messze állt, ő egy finom úriember volt. De ott volt a kedves barátnő, aki mint megoldást felhozta, hogy anyagilag támogassa. Első leveleiben a férfi nagyon restellte, hogy egy hölgytől támogatást kell elfogadnia. De lassan megnyugodott. És egyre nagyobb összegbe került a gyógykezelése. Mindig újabb és újabb kúrákat írtak elő azok a fránya orvosok. Ám egy szerető szív mindenre hajlandó. Mivel a szerelmes hölgy kis adminisztratív fizetése nem bírta a nagy kiadásokat, még az üzemi kosztról is lemondott, magára semmit sem költött, csak a leg- és legszükségesebbet.

Munkahelyi környezete is felfigyelt a testi változásaira, de hogy nyomorog szegény, azt nem tudta senki, csak a jó barátnője, akin keresztül becsültesen küldözdette a támogatást. Szerencsére akadt egy ritka természetű főnök, aki szintén felfigyelt e negatív változásokra. Számára a beosztottjai állapota nem volt közömbös. Magához kérette az érintett hölgyet, és atyai jó szándékkal kiderítette a páratlan turpisságot és a hölgy végtelen naivitását. A szeretett férfi ugyanis nem létezett, ezért nem találkoztak sohasem. Minden támogatás az utolsó fillérig a drága barátnő erszényébe vándorolt.

A gondos főnök jóvoltából e szánalmas esetből bírósági ügy lett. Ez is egy példa az határtalan naivitásra és arra, hogy az emberi aljasság és pénzéhes  kapzsiság nem ismer határt. Lám, nem lehetünk soha elég óvatosak.

            Somorja, 2015. 5. 10.                                                   Puss Rudolf                                         

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.