Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy kakaslépéssel az iskolaév kezdete előtt

Egy kakaslépéssel az iskolaév kezdete előtt

 

         Itt a földön semmi sem örökös, főleg nem az iskolai szünet, sok kisdiák szomorúságára. Nemsokára megnyílnak az iskolák kapui a lelkileg-testileg kipihent fiatalság előtt. Ez a nap nem lehet közömbös a keresztény fiatalság és a felnőttek számára, akik valamilyen fokon kapcsolatban vannak az iskolával. Úgy, mint a szántó-vető ember, mielőtt az eke vasát bemélyeszti az áldott földbe, keresztet vet, és kéri az Egek Ura segítségét és áldását a munkájára, az iskolaév elején nekünk  is illik   kikérni Istenünk segítségét, legyen az kis vagy nagy diák, tanár vagy az iskolaügyben dolgozó egyén. Közismert, hogy a jövő évtizedek embereire nagyon nagy kihívások várnak, melyek megoldásának csíráit most tulajdonítják el az iskolában a jövő szakemberei.

            Jóságos Istenünk segítsége, ha érezzük, ha nem, létezik, mind a szántóvetőnél, mind mindeknél, kik bizalommal fordulnak hozzá. A múltban minden tanévet istentisztelettel kezdtek. Sajnos, e felemelő szokást ma már, mint annyi más     

szép szokást, a feledés homálya fedi. Ha fentről nincs irányítás, mint hívő fiatal a tanévnyitó napján, a legközelebbi templomba betérve elmondhatunk egy segélykérő fohászt. A kis elsősöket kísérő szülők a csemetéjükkel együtt kérhetik a segítséget, mire szintén nagy szükség lesz. Mi is csatlakozzunk hozzájuk legalább lelkileg, kérve a Mindenható segítségét.  

 

 Somorja, 2013. 7. 28.   

                                                        Puss Rudolf

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.