Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elizabeth fiatalasszony kacsasütése

Elizabeth fiatalasszony kacsasütése           

 

Elizabeth fiatalasszony nagyon ügyes hölgy volt. Mindenhez remekül értett. Legalább ennyire szeretett tündökölni mások előtt. Mindent jobban tudott másoknál. Egyszóval mindentudó volt, értett még az artistasághoz is, állítólag abból a közegből származott, és ott vette föl ezt a művésznevet. Jelentéktelen szerepekben lépett fel porondon, de a főzés és konyhavezetés is legalább annyira ismeretlen volt számára, mint matematikában a három ismeretlenes egyenlet.

Ez a kis apróság nem gátolta abban, hogy férjhez menjen. Amellett volt benne annyi arrogancia, úgy viselkedett, mintha főszakács volna. A házasság első napjait sikerült valahogy átvészelnie, mármint a szakácskodás szemszögéből. Az újdonsült férjecskével minden sikerült vagy kevésbé sikerült ételt megetetett. S ha nem, akkor elugortak a legközelebbi vendéglőbe.

Történt egyszer, hogy elhatározta: hazajövetelekor meglepi valami finomsággal a kedves férjét, aki rövid időre elutazott. Sokáig töprengett, hogy mi legyen az. Aztán elhatározta, hogy meglepi finom kacsapecsenyével. Ellibegett hát a piacra, és ott kisebb keresés után talált egy kofaasszonyt, aki szép barom fiakat árult. Mindjárt vásárolt nála egy szép hízott kacsát. Hazaérve mindjárt hozzáfogott a sütéshez. Nem volt nagy probléma, mert a felszerelt konyhából nem hiányzott a gázsütő. Hosszas próbálkozás után sikerült begyújtania a gázsütőt anélkül, hogy felrobbant volna a ház. Most már csak egy apróság volt hátra: behelyezni a kacsát a sütőbe. Mikor ezzel is végzett, mint aki jól végezte dolgát, letelepedett kedvenc ülőkéjére, és belemerült az olvasásba. Egyszer csak nagyon kellemetlen, visszataszító bűzt kezdett érezni. No, valakinél megint javítják a toalettet, gondolta magában. A kellemetlen szag azonban nemhogy mérséklődött volna, hanem egyre erősödött. Mint közismert, a szag nem ismer határokat, feltartóztathatatlanul terjedt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a szomszédasszony, aki pánikba esve dörömbölni kezdett az ajtón. A sokat tapasztalt szomszédasszony azonnal rájött, mi itt a baj. Ugyanis a kedves fiatalasszonyka úgy helyezte a sütőbe a kacsát, ahogy azt megvette a piacon – vagyis bontatlanul. A szomszédasszony közlésére elámult. Később meg is jegyezte, hogy anyukájánál a sütésre szánt kacsák, libák és a többi szárnyas hasán egy nagy lyukra emlékszik. A meg vásárolt kacsánál ugyan ezt hiányolta, de nem szólt a piacon a kofának, mert attól tartott, hogy zöldfülűnek fogja tartani. Így lett otthon, a saját lakásában zöldfülű és sokáig humoros anekdoták főszereplője.

 

Somorja, 2014. 11. 11.                                                                                

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sámot

Laci Lulu,2015.01.15 14:49

nagyon érdekes