Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem a nyuszi a húsvét szimbóluma

 

  Nem a nyuszi a húsvét szimbóluma

          Nekünk, keresztényeknek természetes, hogy Megváltónk kínszenvedésére emlékezünk és győzedelmes feltámadását ünnepeljük. Így húsvét előtt a gigantikus méretű áruházak által terjesztett röplapok óriási tömege mégsem veszi figyelembe a húsvéti ünnepek valós értelmét. Leggyakrabban a tapsifülű nyuszival, esetleg a tyúkanyóval és csibéivel találkozunk a szórólapokon és a kirakatokban. Úgy tűnik, mintha az ünnepek főszereplője a nyúl volna, őkörülötte forog a világ. Nagyon jól tudjuk, hogy sok minden a reklámgyártók szüleménye – így van a tapsifüles nyuszival is, akit a népmondákból kölcsönöztek ki.

Minden, ami eladható – ezt kínálják nap mint nap. Ez így rendben is volna, a vevőközönségnek szüksége van bizonyos árukra, élelemre. Erre szolgálnak a tisztességes reklámok, amelyek tanácsaikkal segítenek kiválasztani a szükséges cikkeket, hogy méltó tisztelettel ünnepelhessük meg hitünk legnagyobb ünnepét. A nyúl kedves, jámbor állat, ennek ellenére nem kellene, hogy ő domináljon az ünnepi készülődésben, és szimbólumául váljon egy szent ünnepnek.

Mi, sajnos, mindezen nem tudunk változtatni. Szerencsénkre a húsvéti postai üdvözlőkártyák kiadói nem feledkeznek el az ünnep lényegéről, és szebbnél szebb üdvözlőlapokat bocsátanak ki. Így maradt lehetőség színvonalas lapok küldésére, hogy ezekkel is megörvendeztessük kedves rokonainkat és ismerőseinket. Mert a boldogság nemcsak a nagy dolgokon múlik. Apróságokkal, kis odafigyeléssel is szerezhetük boldog ünnepeket. E pár szerény sor írója is nagyon boldog ünnepeket kíván minden e sorokat olvasónak.

Somorja, 2014. 4. 7.                                        Puss Rudolf

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.