Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsuzska megtérése

Zsuzska megtérése

         A középiskola elvégzése után jött a mi munkahelyünkre dolgozni. Természetesen ez volt az első munkahelye. Szerény, csendes kislányt ismertünk meg benne. A munkában is szorgalmas és készséges volt, így gyorsan beletanult a szakmába, ezzel önállóvá vált a feladatok ellátásában. Természetes kedvességével és közvetlen modorával mindenkit megnyert. Mint minden egészséges fiatal, érdeklődést mutatott minden iránt. Szeretett olvasni, mind folyóiratokat, mind könyveket. Fiúzni nem fiúzott.

Egyszer csak elkezdett érdeklődni az újságokban található horoszkópok és más mágikus jelenségek iránt. Szinte falta ezeket és a hasonló témájú írásokat. Érdekelni kezdte a halál utáni élet. Több elméletet is olvasott a túlvilágról, és mindegyik megmozgatta a fantáziáját, mert rádöbbent, hogy valami hiányzik az életéből. Valami belső ürességet kezdett érezni. Egy alkalommal, amikor elhaladt egy belvárosi templom nyitott ajtaja előtt, belülről nagyon szép ének hallatszott. Először csak megállt, majd a női kíváncsiság győzött, és lassan bemerészkedet az ajtón. Bent egy egyházi énekes kórus próbált. Nem volt egyedül, többen gyönyörködtek a szép zenei produkcióban. Zsuzska otthoni ateista nevelésénél fogva nem járt templomba, és most a templom pompás belseje és a számara különös zene óriási hatást gyakorolt rá. Ez volt életében az a bizonyos pont, amelyet pálfordulásnak neveznek.

Titokban elkezdte látogatni a templomokat. Úgy csodálta őket, mint az eddig nem látott szertartásokat, amelyek szintén nagyon nagy hatással voltak rá. Eleinte nem tudta, hogyan viselkedjen, mikor és mit kell csinálnia, de elleste a többi hívőtől. Később sikerült kapcsolatba kerülnie vallásos fiatalokkal. Innentől fogva már nem volt akadálya annak, hogy vallásos közegbe kerüljön. Jó úton haladt a lelki fejlődése, illetve felkészülése a keresztelésre. Ez hamarosan meg is történt, csendben, minden feltűnés nélkül. A munkahelyén csak a beavatottak tudtak róla. Otthon, a családjában nem volt könnyű dolga, hogy megvédje a maga igazát és meggyőződését. De végül ő került ki győztesen, mint olyan ember, akinek joga van az önmaga választotta úton járni.

Köztudott, hogy azok, akik felnőttkorban veszik fel a keresztség szentségét, nagyon szigorúan és lelkiismeretesen gyakorolják a hitüket, s ha kell, meg is tudnak küzdeni érte, sőt az életüket is feláldozzák, mint azt annyi példa mutatja az emberiség történelmében. Mint később megtudtuk, nagyon nagy örömet szerzet a nagymamájának, aki nagyon sokat imádkozott a megtéréséért. Lám, sikeresen.

         Somorja, 2014. 5. 14.                                         

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.